SİGARA VE SAĞLIK(SIZLIK) KONULU KONFERANS ETKİNLİĞİ
11 Eylül 2017

AYVACIK DEVLET HASTANESİ SİGARA VE SAĞLIK(SIZLIK) KONULU KONFERANS ETKİNLİĞİ
Dünya sağlık örgütü (WHO) sigara alışkanlığının dünyanın en büyük sağlık sorunu olduğunu ilan etmiştir. Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybediyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu rakamın, önümüzdeki 20 yılda 10 milyona çıkacağı düşünülmektedir.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ayvacık Devlet Hastanesi de bu duruma kayıtsız kalmamak adına 18 Şubat 2016 Perşembe günü Ayvacık Belediyesi Konferans Salonunda Ayvacık halkı için sigara ve sağlık(sızlık) konulu konferansı düzenledi.

Program Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih GELGEÇ, Ayvacık Cumhuriyet Başsavcısı Emrah YALDIZKAYA, Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Aşkın Mert Ayvacık İlçe Sağlık Müdürü Ali Yusuf AKSOY, yöneticiler, sağlık çalışanları ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yavuz ADANUR sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri ile ilgili açılış konuşmasını yaptıktan Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih GELGEÇ etkinlik hakkında ki konuşmasını yaptı ardından Dâhiliye Uzmanı Uzm. Dr. Savaş GÜR “Sigara ve Sağlık” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur GÖNLÜGÜR “Sigara ve Solunum Yolu Hastalıkları” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Işın Özışık KARAMAN “Sigara ve Beyin” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır KIRILMAZ “Sigara ve Kalp Hastalıkları” Dt. Birhan Güven KAKIŞ “Sigara ve Diş Sağlığı” konulu sunumlarının ardından, doktorlar tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı. Yapılan pasta ikramının sunulmasının ardından programın hazırlanmasında emeği geçenlere plaketlerin verilmesi ile son buldu.

12748024_191544234538617_4715197771859515225_o1.jpg

12764642_191544434538597_5839154569424310151_o.jpg