Ayvacık Devlet Hastanesi 14 Kasım Diyabet Günü Etkinliği
11 Eylül 2017

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olan Diyabet Hastalığına dikkat çekmek için ” 14 Kasım Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanmaktadır.
Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ayvacık Devlet Hastanesi,” 14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Ayvacık Belediyesi konferans salonunda Toplumda Diyabet hastalığına dikkat çekmek, farkındalığı arttırmak ve diyabeti önlemek amacıyla güzel bir programa imza attı.
Program Ayvacık Kaymakamı Dr.SalihGELGEÇ,Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal ŞAHİN,Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz BALKAN,Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Tezcan SEZGİN,İdari Hizmetler Başkanı Dr.Aşkın Mert ,yöneticiler,sağlık çalışanları ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Yavuz ADANUR Dünya Diyabet Günün anlam ve önemi ile ilgili açılış konuşmasını yaptıktan sonra Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr.Savaş GÜR “Diyabet Nedir?Diyabet Nasıl Korunmalı ?Kimler Araştırılmalı”,Diyetisyen Ayşe Dilara AY “Tıbbi Beslenme Programı” Uzm.Dr.Yavuz ADANUR , “Diyabet İlaçları” Hemşire Ayfer ATAŞ; “Diyabet Hastaların Bakımı” ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Eray ESER “Diyabet ve Göz Hastalıkları” sunumlarının ardından Uzm.Dr.Savaş GÜR katılımcıların sorularını cevapladı.

Katılımcıların ücretsiz kan şekeri ölçümünün yapıldığı programda ,diyabet hastaları için özel hazırlanan pasta ikramının sunulmasının ardından programın hazırlanmasında emeği geçenlere plaketlerin verilmesi ile son buldu.